Chory z urojenia : komedia w 3-ch aktach J. B. P. Moliera / Teatr Miejski "Wybrzeże". ([wydawca nieznany], 1947)
Program teatralny premiery 20.12.1947 r. Reżyseria: Włodzimierz Kwaskowski, oprawa sceniczna: Iwo Gall, muzyka: Eugeniusz Dziewulski, choreografia: Zofia Mikołajczewska, pantomima: Włodzimierz Kwaskowski, orkiestra: Filharmonia Bałtycka.