[Ulica Długie Ogrody, widok ogólny, ok. 1870 r.] - Ballerstaedt, Albert (Danzig : A. Ballerstaedt Danzig Photograph Atelier, 1865)
Fragment północnej pierzei ul. Długie Ogrody, widoczny kościół Św. Barbary, ok. 1870 r.
Podłoże tekturowe przycięte, pod zdjęciem pieczątka fotografa: A. Ballerstaedt Danzig Photograph Atelier, na odwrociu pieczątka: A. Ballerstaedt Hof - Photograph Danzig.
Data wg. Fotografie dawnego Gdańska [...].
Tyt. nadany przez katalogującego.
Fotografie dawnego Gdańska. Katalog Zbiorów Fotograficznych Biblioteki Gdańskiej Polskiej Akademii Nauk, Cz. 1: Fotografie sprzed 1945 r., oprac. Jan Kucharski, Gdańsk 1987