Jan III Sobieski Król Polski Obrońca Chrześcijaństwa 1883 Pamiątka Obchodu Oswobodzenia Wiednia 1683. ([Polska] : [Wydawca nieznany], 1883)
Medal. Awers: popiersie króla w wieńcu laurowym, wokoło napis: Jan III Sobieski Król Polski Obrońca Chrześcijaństwa 1883. Rewers: ukoronowana tarcza z herbem Sobieskich, w otoku napis: Pamiątka Obchodu Oswobodzenia Wiednia 1683.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Data na podstawie napisu na medalu.
Keywords: 1801-1900; Medale; Polska