Ex Libris Ireny Hergetowej / A. Birkenkenmayer. - Birkenmayer, Alfred Józef (1892-1977) ([wydawca nieznany], 1929)
W obramowaniu tancerka, u dołu na wstążce napis: Ex Libris Ireny Hergetowej. Sygnatura artysty monogram A-B w obrębie kompozycji.