Ex Libris dra Stanisława Aulicha : Sztuki Piękne / St. Rolicz. - Rolicz, Stanisław (1913-1997) (1957)
Przedstawia dworek, przed nim studnia z żurawiem, drzewo z gniazdem bocianim i droga, po której jedzie fura z sianem. U góry na wstęgach napis: Ex Libris dra Stanisława Aulicha, u góry po lewej stronie otwarta książka z napisem: Sztuki Piękne. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.