Marii [Pokorskiej] Ex Libris - Krzywka, Ryszard (1925-2009).; Pokorska, Maria (1931-2022) ([S.l., 1959)
Przedstawia schematycznie narysowaną sylwetkę człowieka wyciągającego ręce do słońca. U dołu napis: Marii Ex Libris.
Na odwrocie ołówkiem autograf aut. i data oraz dedykacja dla Marii Pokorskiej.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.