Elektroniczna encyklopedia i słownik ortograficzny PWN [koordynacja oprac. multimedialnego Anna Jadczuk ; programowanie Aleksander Mucha, Wiesław Grygo ; red. i oprac. danych Andrzej Dyczkowski]. - Jadczuk, Anna; Mucha, Aleksander (programowanie); Grygo, Wiesław (Wydaw. Naukowe PWN, 2002)
Zawiera 124 108 haseł oraz kilka tysięcy form wyrazowych pochodzących z "Nowego słownika ortograficznego PWN", 34 503 haseł oraz 174 tabele pochodzace z "Małej encyklopedii PWN A-Z", oraz opis ponad 1000 książek z "Katalogu publikacji PWN".