St. Marienkrankenhaus, Danzig Arke, Photograph. - Arke, Alois (Arke, 1905)
Przedstawia róg ul. Łąkowej i Z. Kieturakisa. Na pierwszym planie widoczny dwór Uphagenów, w głębi ul. Kieturakisa szpital NMP, po lewej kościół pw. Niepokalanego Poczęcia NMP przy ul. Łakowej, ok. 1920 r.