Miejska Biblioteka Publiczna Im. Jerzego Szaniawskiego Zduńska Wola / [Zbigniew Strzałkowski]. - Strzałkowski, Zbigniew (1933-2017) (1970)
Dwie otwarte księgi umieszczone jedna nad drugą. Na dolnej pośrodku, w okręgu portret Jerzego Szaniawskiego, po obokach daty jego życia: 1886-1970, poniżej skrzyżowane gałązki laurowe, u dołu napis: Miejska Biblioteka Publiczna Im. Jerzego Szaniawskiego Zduńska Wola. Na górnej księdze na jednej stronie dwie maski teatralne, na drugiej herb Zduńskiej Woli. Sygnatura artysty, monogram ZS w obrębie kompozycji.