Dr. A. Wagner - Busse, Georg, Heinrich (1810-1868).; Flottwell, Eduard (1811-1862).; Hesse, Johann Friedrich (1792-?). (Berlin : Druck v[on] J. Hesse, 1858)
Przedstawia portret dr. Albrechta Wagnera, postać siedząca w półpostaci w lewo, przy stoliku. Poniżej kompozycji litografowane faksymile podpisu portretowanego.
Sygn. aut. z datą litografowaną w lewym dolnym rogu. Rys. wg fot. Eduarda Flottwella.