Ex Libris Dr Maria Grońska / SŁ. - Łuczak, Stanisław (1912-1980) ([wydawca nieznany], 1966)
Kwiaty słoneczników w dzbanku, obok obok miska z owocami, na dzbanku napis: Dr Maria Grońska, u góry: Ex Libris. Sygnatura autora w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem nazwisko artysty: St. Łuczak.