Ex Libris Dr Maria Grońska - Łuczak, Stanisław (1912-1980).; Grońska, Maria (1919-2015). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1966)
Kwiaty słoneczników w dzbanku, obok obok miska z owocami, na dzbanku napis: Dr Maria Grońska, u góry: Ex Libris. Sygnatura autora w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem nazwisko artysty: St. Łuczak.
Data według cytowanej bibliografii.
Strona Ekslibris polski, dostęp 09.10.2018
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.