Sztuczna nerka w Akademii Medycznej w Gdańsku / Włodzimierz Nieżywiński fotoreporter. - Nieżywiński, Włodzimierz (1923-1983) (1972)
Przedstawia pacjenta podłączonego do dializatora oraz zespół medyczny w Akademii Medycznej w Gdańsku, 1972 rok.