[Srebrny Krzyż Zasługi]. - Mennica Państwowa (Warszawa). ([Warszawa] : [Mennica Państwowa], 2005)
Krzyż równoramienny, zbliżony do krzyża kawalerskiego, zakończony na rogach ramion kulkami. Między ramionami krzyża znajdują się pęki promieni, w środku krzyża jest okrągła biało emaliowana tarcza (medalion) z umieszczonym na niej monogramem RP. Wokół tarczy umieszczony jest wypukły wieniec laurowy, odwrotna strona krzyża jest srebrzona. Wstążka krzyża ma kolor pąsowy, wzdłuż obu brzegów ma niebieski pionowy pasek. Odznaka jest zawieszana na srebrnym wianuszku.
Odznaczenie wraz z legitymacją.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Nazwa wydawcy na podstawie działalności emitenta.
Miejsce wydania na podstawie siedziby emitenta.
Data na podstawie daty przyznania odznaczenia.
Keywords: Polska. -- Polski Komitet Wyzwolenia Narodowego; Medale -- Polska -- 1900-1945.; Polska -- 1989- (III Rzeczpospolita).; Polska -- 1944-1989 (Polska Ludowa).; Polska -- 1918-1939 (II Rzeczpospolita).