[Sierpień 80 : hasła strajkujących] / fotografia Bogusław Nieznalski. - Nieznalski, Bogusław (1948-2014) (1980)
Przedstawia dach jednego z budynków Stoczni Gdańskiej na którym widnieją hasła wypisane przez strajkujących : "Człowiek rodzi się i żyje wolnym", "Niech żyje i umacnia się solidarność naszego narodu", 1980 r.