Franz i Paul Schönthan - Porwanie Sabinek = Der Raub der Sabinerinnen - Tuwim, Julian (1894-1953).; Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Teatr Wybrzeże, 1974)
Afisz teatralny premiery, która miała miejsce 27.09.1974 r. w Teatrze Kameralnym w Sopocie. Reżyseria Danuta Baduszkowa, scenografia Ali Bunsch, muzyka Tadeusz Kierski.
Keywords: Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- druki ulotne; Państwowy Teatr Wybrzeże. -- Scena Kameralna (Sopot) -- druki ulotne; Afisze -- Polska -- 1945-1990.; Teatr -- Polska -- 1945-1990.