Epitafium dla Kopernika / Wiesław Dembski. - Dembski, Wiesław (1933-2017) (1972)
Przedstawia kompozycję z centralnie umieszczoną dużą kulą-planetą, w tle u dołu drobne scenki z motywami kopernikańskimi.