Exlibris Salvatore Bono - Alessandri, Lorenzo (1927-2000).; Bono, Salvatore (1932-2011). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1958)
Na otwartej książce stoi murzyńska figurka kobiety, napis u góry: Exlibris, u dołu: Salvatore Bono. Sygnatura artysty i data w obrębie kompozycji.
Na odwrocie pieczątka z nazwiskiem artysty, techniką graficzną i datą.
Keywords: Ekslibris włoski