[Afisz. Incipit] Celem upowszechnienia najpotrzebniejszych wiadomości z dziedziny muzyki i śpiewu ... (Kościerzyna : [wydawca nieznany], 1948)
Afisz informujący o bezpłatnym miesięcznym kursie umuzykalnienia w Domu Ludowym od 13 września 1948 r. Wykładowca: Lubomir Szopiński.
Keywords: Edukacja -- Polska -- 1945-1970 -- druki ulotne; Kościerzyna (Polska) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.