Postać księdza w literaturze polskiej przełomu XX i XXI wieku = The priest figure in Polish literature at the turn of 20th and 21st centuries / Jerzy Sikora. - Sikora, Jerzy (1959- ).
Zakres i treść: niedźwiedź z kaczym nosem, chłopski świątek, wielebny i wielebna, chomik, tłusty pasterz, ksiądz bez tajemnic.