Tajemny wspólnik Ferdynanda Goetla - Sadowska, Ida (1964-2007). (1996)
Porównanie z twórczością J. Conrada.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Conrad, Joseph -- (1857-1924).; Goetel, Ferdynand -- (1890-1960).; Literatura porównawcza -- polska i angielska