Ex Libris Tadeusza Petrowicza / R. Krzywka. - Krzywka, Ryszard (1925-2009) (1957)
Przedstawia w ramce jelenia stojącego przy drzewie, w którego pień wbita jest strzała. Napis u góry: Ex Libris, u dołu: Tadeusza Petrowicza. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut.