Ex Libris Mitzi u. Hugo Spitz / F. Staeger. - Staeger, Ferdinand (1880-1976) (1937)
W prostokątnej ramce jeziorko w lesie, na brzegu rosnące kwiaty. U góry na chmurce otwarta książka z napisem Ex Libris, na której siedzą mężczyzna i kobieta. Pod obramowaniem napis: Mitzi u. Hugo Spitz, nazwisko artysty w obrębie kompozycji.