Ex Libris Mitzi u. Hugo Spitz - Staeger, Ferdinand (1880-1976).; Spitz, Hugo.; Spitz, Mitzi (1937)
W prostokątnej ramce jeziorko w lesie, na brzegu rosnące kwiaty. U góry na chmurce otwarta książka z napisem Ex Libris, na której siedzą mężczyzna i kobieta. Pod obramowaniem napis: Mitzi u. Hugo Spitz, nazwisko artysty w obrębie kompozycji.
Data na podstawie cytowanej literatury.
Strona Moravska Galerie Sbirky on-line, 17.08.2021
Keywords: Ekslibrisy -- Niemcy -- 1900-1945.