Ex Libris Bolesława Żyndy - Świerczyński, Wacław (1895-1987).; Żynda, Bolesław Józef (1904-1988). ([S. l., 1935)
Przedstawia wnętrze gotyckie, z figurą Madonny umieszczoną na ścianie naprzeciw okna, u dołu leżą książki i zwoje. U góry na zwoju napis: Ex Libris, w środku Bolesława Żyndy. Sygn. aut. w obrębie kompoz.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko aut., technika graf. Data wg inw. zbioru ekslibrisów.