Ex Libris Dra. Stanisława Sokoła / KW. - Wiszniewski, Kazimierz (1894-1960) ([wydawca nieznany], 1953)
Przedstawia wnętrze mieszkalne, na pierwszym planie biurko, na którym piętrzą się książki, na nich czaszka i mikroskop, obok stoi krzresło, w głębi drzwi balkonowe. U dołu w ozdobnej ramce napis: Ex Libris Dra. Stanisława Sokoła. Sygnatura autora w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.