Ex Libris Dra. Stanisława Sokoła - Wiszniewski, Kazimierz (1894-1960).; Sokół, Stanisław (1911-1968). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1953)
Przedstawia wnętrze mieszkalne, na pierwszym planie biurko, na którym piętrzą się książki, na nich czaszka i mikroskop, obok stoi krzresło, w głębi drzwi balkonowe. U dołu w ozdobnej ramce napis: Ex Libris Dra. Stanisława Sokoła. Sygnatura autora w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.