Nicolaus Copernicus Tornaeus Borussus, Mathemat. Nat. A°. 1473. Ob. 1543. - Bry, Johann Theodor de (1561-1623) (1590)
Przedstawia Mikołaja Kopernika z konwalią, w półpostaci 3/4 w lewo, w owalnej ramie z napisem tworzącym tytuł. Tło prostokątne z ornamentem w narożach i tabliczką u dołu, na której dwuwiersz po łacinie: Non docet instabiles Copernicus aetheris orbes / Sed terra instabiles arguit ille vices.