Duch Boży w Starym Testamencie / Gabriel Witaszek. - Witaszek, Gabriel (1951- ).
1. Działanie Ducha Bożego jako zjawisko przejściowe. 2. Działanie Ducha Bożego jako zjawisko trwałe. 3. Bóg obdarza swym Duchem lud wybrany.