"Czystego serca Boga oglądać będą" w ujęciu św. Jana od Krzyża - Wider, Dominik (1929-2022). (1997)
1. "Czystego serca". 2. Droga do oglądania Boga. - zmiana życia. - ustawiczne szukanie Boga. - przynaglenie do czynu. - zapomnienie o sobie. - gwałtowne łaknienie i pragnienie Boga. - wzlata ku Bogu i dotyka Boga. - obdarzenie niezwykłą śmiałością. - znalezienie Umiłowanego. - rozpalenie miłością. - upodobnienie do Boga.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: 1501-1600