[Afisz. Incipit] Rolnicy! Zadaniem naszym w roku 1947 będzie częściowo zaopatrzyć ludność województwa gdańskiego w warzywa. ([wydawca nieznany], 1947)
Afisz skierowany do rolników dotyczący obowiązku uprawy warzyw.