Dziś jeszcze prawo wyboru, za rok już obowiązek : nadzieje i niepokoje rodziców związane ze szkolną edukacją sześciolatków / Jadwiga Oleksy. - Oleksy, Jadwiga
Zakres i treść: prawne uwarunkowania rocznego przygotowania przedszkolnego oraz szkolnej edukacji sześciolatków, dojrzałość szkolna jako warunek dobrego startu, adaptacja szkolna dziecka, jeszcze przedszkolak czy już uczeń, czyli o trudnej decyzji rodziców.