Dziś jeszcze prawo wyboru, za rok już obowiązek : nadzieje i niepokoje rodziców związane ze szkolną edukacją sześciolatków - Oleksy, Jadwiga (2014)
Zakres i treść: prawne uwarunkowania rocznego przygotowania przedszkolnego oraz szkolnej edukacji sześciolatków, dojrzałość szkolna jako warunek dobrego startu, adaptacja szkolna dziecka, jeszcze przedszkolak czy już uczeń, czyli o trudnej decyzji rodziców.
Tyt. nagł.