Ex Libris RS / Stryjec. - Stryjec, Ryszard (1932-1997); Stryjec, Ryszard (1932-1997) (1971)
Na pierwszym planie dwie postacie jedna klęcząca, druga siedząca, za nimi koń, na jego czapraku monogram RS, w lewym górnym rogu tablica z napisem Ex Libris, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.