Ex Libris RS - Stryjec, Ryszard (1932-1997). (1971)
Na pierwszym planie dwie postacie jedna klęcząca, druga siedząca, za nimi koń, na jego czapraku monogram RS, w lewym górnym rogu tablica z napisem Ex Libris, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty i technika graficzna i data.
Ekslibris własny artysty.
Keywords: Ekslibrisy artystów; Ekslibrisy -- Polska -- 1970-2000.