Andernach. - Eduard Pietzsch & Comp. ([Drezno] : [Eduard Pietzsch und Comp], 1839)
Przedstawia widok na miasto Andernach. Fragment nabrzeża z lewej Ren. Sztafaż ludzki.
Pod polem kompozycji pośrodku tytuł, po prawej: B.II., a po lewej: II.17. Ilustracja drukowana w Borussia. Museum für Preußische Vaterlandskunde Bd. 2 (1839), Lief. 7.
Data, wydawca i miejsce wydania na podstawie odnośnika bibliograficznego.
polona.pl. 23.05.2025
Keywords: Weduta; Andernach (Niemcy); Grafika niemiecka; Litografia