Moneta próbna 100 zł : Gen. Władysław Sikorski 1881-1943. (Mennica Państwowa, 1981)
Moneta. Awers: Orzeł bez korony. Wokół rantu monety napis: Polska Rzeczpospolita Ludowa, u dołu nominał monety Zł 500 Zł. Po obu stronach Orła rok emisji monety 19-81. Pod lewą łapą Orła znak mennicy: m/w. Rewers: Głowa generała, wokoło napis: Gen. Władysław Sikorski 1881-1943, obok głowy napis: Próba.