St. Goar und die Ruinen der Veste Rheinfels. ([Eduard Pietzsch und Comp], 1842)
Przedstawia widok na miejscowość Sankt Goar nad Renem i okoliczne ruiny twierdzy Rheinfels umiejscowione na wysokim wzgórzu.