Ex Libris Józef Ondrusz - Vodrážka, Jaroslav (1894-1984).; Ondrusz, Józef (1918-1996). ([Miejsce nieznane], 1965)
Przedstawia mężczyznę w stroju harnasia na tle gór, chat i szybów kopalni. Napis u dołu: Ex Libris Józef Ondrusz.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty, symbol techniki graficznej i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Czechosłowacja -- 1945-1970.