Ex Libris Dr. Friedrich Schimmel / Teubel. - Teubel, Friedrich (1884-1965) ([wydawca nieznany], 1965)
Przedstawia konia w galopie, armatę, bukiet kwiatów i wstęgę ze znakami zodiaku i napisem: Ex Libris, u dołu: Dr. Friedrich Schimmel. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.