John Galsworthy - Srebrna szkatułka : komedia w trzech aktach / Państwowy Teatr "Wybrzeże". (Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1949)
Program teatralny premiery 13.04.1949 r. Sezon 1948/49. Reżyseria: Leon Łuszczewski, kierownik literacki: Maliwina Szczepkowska, dekoracje i kostiumy: Roman Bubiec.