John Galsworthy - Srebrna szkatułka : komedia w trzech aktach - Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1949)
Program teatralny premiery 13.04.1949 r. Sezon 1948/49. Reżyseria: Leon Łuszczewski, kierownik literacki: Maliwina Szczepkowska, dekoracje i kostiumy: Roman Bubiec.
Keywords: Teatr "Wybrzeże" (Gdańsk); Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- programy; Program teatralny; Programy teatralne -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970.; Druki ulotne -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970.