W 200 Lecie Uchwalenia Konstytucji 3 Maja 1791 Stanisław Małachowski Marszałek Sejmu. ([Mennica Państwowa], 1991)
Medal. Na awersie popiersie Stanisława Małachowskiego, w około napis: W 200 Lat Uchwalenia Konstytucji 3 Maja Stanisław Małachowski Marszałek Sejmu. Na rewersie: ukoronowany Orzeł, po bokach daty 1791-1991, po niżej napis: XI. Siła Zbroyna [!] Narodowa, w otoku cytat: Naród Winien Sobie Samemu Obronę Od Napaści, Y Dla Przestrzegania Całości Swoiey.