W 200 Lecie Uchwalenia Konstytucji 3 Maja 1791 Stanisław Małachowski Marszałek Sejmu. - Mennica Państwowa (Warszawa). ([Warszawa] : [Mennica Państwowa], 1991)
Medal. Na awersie popiersie Stanisława Małachowskiego, w około napis: W 200 Lat Uchwalenia Konstytucji 3 Maja Stanisław Małachowski Marszałek Sejmu. Na rewersie: ukoronowany Orzeł, po bokach daty 1791-1991, po niżej napis: XI. Siła Zbroyna [!] Narodowa, w otoku cytat: Naród Winien Sobie Samemu Obronę Od Napaści, Y Dla Przestrzegania Całości Swoiey.
Tytuł utworzony przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie siedziby emitenta.
Nazwa wydawcy na podstawie działalności emitenta.
Data na podstawie napisu na medalu.
Keywords: Małachowski, Stanisław -- (1736-1809); 1901-2000; 1989-2000; Medale; Polska; Obiekty trójwymiarowe