Z knich Majky Kronbauerové C. - Cinybulk, Vojtech (1915-1994) (1951)
Przedstawia chłopca leżącego na brzuchu i czytającego książkę, z prawej strony napis kursywą: Z knich Majky Kronbauerové. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem autograf aut.