Na robovih čiste teorije prava ; An den Grenzen der reinen Rechtslehre / Leonid Pitamic ; uredil in uvodna študija Marijan Pavčnik ; [prevod Vera Lamut]. - Pitamic, Leonid (1885-1971) (Dela - Slovenska Akademija Znanosti in Umetnosti. Razred za Zgodovinske in Družbene Vede, 2005)
Zbiór dziewięciu rozpraw Leonida Pitamica, napisanych w jęz. niem., opublikowanych w latach 1917-1971 i ich przekłady na jęz. słoweń.