Ex Libris Tadeusza Lesznera [Krystyna Wróblewska]. - Wróblewska, Krystyna (1904-1994) (1945)
Przedstawia człowieka siedzącego w łódce z żaglem, płynącej po otwartych książkach na tle gwieździstego nieba. U góry napis: Ex Libris, u dołu: Tadeusza Lesznera.