In memoriam 1877-1977 ex libris Oscar Vladislas De Lubicz-Milosz [Vytautas O. Virkau]. - Virkau, Vytautas O. (1930- ). (1978)
W okręgu twarz z profilu, obok stojąca postać, nad nimi słońce i w obłoku oko Opatrzności Bożej. Pod przedstawieniem napis: In memoriam 1877-1977 ex libris, w ramce: Oscar Vladislas De Lubicz-Milosz. Poniżej ołówkiem autogr. aut. i data.