[Portret kobiety]. ([Miejsce nieznane], 1850)
Portret siedziący kobiety, ujęty w trzech czwartych. Kobieta prawą reką opiera się o stolik dłonią dotyka policzka, w lewej dłoni trzyma książkę, około 1860 r.
Odbitka kolodionowa utrwalona na płótnie pokrytym czarnym linoleum. Na krawedziach ślad po oprawie.
Tytuł i data nadane przez katalogującego na podstawie przedstawienia. Ze względu na brak oprawy podano rozmiar kompozycji.
Keywords: Portrety (fotografia) -- 19 w