Emil Eerme Raamat [Richard Kaljo]. - Kaljo, Richard (1914-1978) (1939)
Przedstawia rozrzucone książki, jedna otwarta, obok niej gęsie pióro i kałamarz. Na przybitym gwoździem arkuszu papieru napis: Emil Eerme Raamat.